چسب بتن

چسب بتن

چسب بتن و بتن را می توان اصلی ترین عامل تامین مقاومت یک سازه دانست. خاصیت های فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد بتن سبب شده است تا این ماده به کامپوزیتی خارق العاده تبدیل شود. از بتن عموما برای تحمل بار و وزن سازه و مقاومت در برابر کشش ها و تنش ها و کرنش های استاتیک و دینامیک ساختمان استفاده می شود.
بهینه کردن خصوصیات و ویژگی های بتن در جهت فراهم کردن حداکثر مقاومت، همواره یکی از چالش های مهم علم مواد و مهندسی عمران بوده است. یکی از روش های بهینه افزایش مقاومت بتن افزودن موادی شیمیایی نظیر چسب ها و به طور مشخص چسب بتن است. چسب بتن کاربرد های مختلفی نظیر ترمیم، آب بندی و افزایش خاصیت چسبندگی در ارتقا ویژگی های بتن دارد.
روش ساخت چسب بتن عموما مبتنی بر ترکیب موادی با خاصیت چسبندگی بالا بر پایه اپوکسی و رزین است. این مواد با نسبت های استاندارد و بهینه سازی شده ای با یکدیگر ترکیب می شوند و چسب بتن را تشکیل می دهند. استفاده از ترکیب های مختلفی از چسب بتن در شرایط مختلف امکان پذیر است.

چسب بتن در صنعت ساختمان

از چسب بتن در صنعت ساختمان برای ترمیم و حفظ سلامت بتن و همچنین جلوگیری از ترک خوردن، پودر شدن و شکستگی بتن است. این کار باعث می شود ماندگاری و دوام بتن بالا رود و سلامت بتن حفظ شود. چسب بتن ماده ای با قیمتی مناسب است، به همین دلیل استفاده از چسب بتن در صنعت ساختمان به امری رایج تبدیل شده است و تقریبا در همه پروژه های ساختمانی از چسب بتن در ترکیب با سازه های بتنی استفاده می شود.
ترکیب چسب بتن با مواد مختلف زمینه ای بتن، می تواند خواص قابل توجه و خارق العاده ای را خلق کند. چسب بتن در ترکیب با نوع خاصی از بتن و ماسه می تواند ترکیباتی مقاوم در برابر آب و ساییدگی را به وجود می آورد که این ویژگی ها در بسیاری از شرایط اهمیت زیادی دارند.

انواع چسب بتن و ویژگی هر کدام

پروژه های مربوط به کارهای ساختمانی پیچیده، اغلب به چسب های قوی نیاز دارند. انواع چسب بتن معمولاً محکم تر از چسب های معمولی هستند زیرا باید به خوبی به سطح بچسبند. انواع مختلف چسب بتن با توجه به هدفی که دارند، عملکرد های متفاوتی نیز دارند. می توانید بسته به کاربردی که انتظار دارید، محصول مورد نیاز را تهیه کنید.
چندین مدل چسب در بازار وجود دارد که برخی از آنها برای چسبندگی خوب به بتن طراحی شده اند. ادعا می شود این نوع چسب بتن به سرعت خشک می شود و در برابر روغن، آب و حرارت مقاوم است.

  • چسب رزین

رزین یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده بسیاری از چسب ها است. بیشتر چسب های مبتنی بر رزین به سرعت خشک می شوند و وزن زیادی را تحمل می کنند. در واقع این نوع چسب بتن معمولا در باند فرودگاه ها، بزرگراه ها و سازه های پارکینگ یافت می شود. بدیهی است که پروژه های سنگین اغلب نیاز به استفاده از چسب بتن رزینی دارند.
برای اکثر پروژه های فضای باز، استفاده از ملات بتن و سیمان معمولا بهتر است. اگرچه محصولات قوی تری در حال حاضر در بازار وجود دارد، با این حال این چسب سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرد. نصب آجرها روی بتن تنها یکی از کارهایی است که نیاز به استفاده از این چسب بتن رزینی دارد.

  • چسب اپوکسی

اپوکسی ماده ای است که برای ساختن برخی از چسب های سنگ تراشی استفاده می شود. این نوع چسب به دلیل دوام و مقاومت در برابر آسیب های محیطی یا شیمیایی به طور گسترده ای شناخته شده است. از آنجایی که بتن در معرض محیط‌هایی مانند فضای باز و حتی زیرزمین قرار می‌گیرد، باید به وسیله یک محصول با دوام چسبانده شود.

انواع چسب بتن و ویژگی هر کدام

طرز تهیه چسب درجه یک بتن

چسب بتن، محصولی است که این روزها کاربرد گسترده ای پیدا کرده است. با استفاده از آن، قادر خواهید بود که بسیاری از فعالیت های ساختمانی و صنعتی را انجام دهید. برای همین، آشنایی با طرز تهیه و ساخت آن، بسیار مهم است. شما باید بدانید محصولی که استفاده می کنید، چه ویژگی هایی دارد و به چه صورتی تولید شده است.برای اینکه بتوانید به خوبی از چسب بتن استفاده کنید، باید طرز تهیه و استفاده از آن را بدانید. برای مثال، اگر چسب پودری خریداری کرده اید، اطلاع دقیق از شیوه استفاده از آن، می تواند عملکرد محصول را ارتقا دهد. بنابراین بهتر است که قبل از استفاده و به کارگیری چسب بتن، حتما دستورالعمل های استفاده از آن را مطالعه کنید.

  • محصول باید ظرف مدت 1 ساعت پس از مخلوط کردن استفاده شود. برای این کار نیاز به چسب بتن، قلم و کاردک خواهید داشت. اگر می خواهید که لباس تان در معرض چسب قرار نگیرد، می توانید از روپوش استفاده کنید و دستکش بپوشید.
  • تنها چیزی که برای تهیه این چسب نیاز دارید این است که محتویات کیسه ای که به عنوان نمونه به صورت 20 کیلویی عرضه می شود در سطلی با 5 لیتر آب تمیز اضافه کنید تا خمیری صاف و یکدست به دست آید.
  • حدود 10 دقیقه صبر کنید تا کاملا مخلوط شود و با یک ماله فلزی یک لایه نازک روی سطح بمالید.
  • این بار مواد بیشتری را با ماله بردارید و رگه هایی یکنواخت در یک جهت باقی بگذارید. قطعات را بگذارید و فشار دهید تا چسب به طور یکسان در تمامی قسمت ها قرار بگیرد. مطمئنا پس از نصب و قراردهی، متوجه کیفیت، ماندگاری و دوام بالای چسب بتن خواهید شد.

کاربرد چسب بتن

چسب بتن پلیمر امولوسیونی است که مقاومت کششی، خمشی و دوام بتن را افزایش می دهد. ولی مهمترین خاصیت چسب بتن افزایش چسبندگی بتن است.

چسب بتن از افزودنی های بتن است که امروزه در صنعت ساختمان کاربرد فراوانی یافته است اغلب این چسب های بتن بدون نیاز به افزودن آب، کاملاً هموژن بوده و مقاومت کششی، خمشی و همچنین دوام بتن، گچ و آهک را بالا می برند. مهمترین خاصیت چسب بتن، افزایش چسبندگی بتن است.

کاربرد اصلی چسب بتن، در پروژه های تعمیراتی است، زیرا میزان چسبندگی بتن به سطح قدیمی را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد. اگر سازه های بتنی دچار آسیب دیدگی سطحی و عمقی شده باشند با چسب بتن می توان آنها را ترمیم نمود. این ویژگی چسب بتن، هنگام نما سازی رنگ ساختمانی بر روی بتن قدیمی نیز کاربرد دارد. چسب بتن از نفوذ آب جلوگیری کرده و از این جهت برای آب بندی بتن بکار می رود. برای آب بند کردن منابع، استخر های بتنی، ترمیم آسیب دیدگی کانالهای آب، کف سالنهای صنعتی، باند فرودگاهها، سدها، پایه پل ها و ستونها می توان از چسب بتن استفاده کرد.

از خصوصیات دیگر چسب بتن جلوگیری از ایجاد ترک در بتن و تبله کردن و افزایش عمر سازه های بتنی می باشد.

برای استفاده از چسب بتن آن را با آب مخلوط و رقیق کرده و سپس با شن و ماسه و سیمان مخلوط می کنند. هر چقدر ضخامت بتن کمتر باشد و یا نیروی بیشتری بر آن وارد شود، مصرف چسب بتن بیشتر می شود.

این محصول بر پایه رزین‌ های اکریلیکی طراحی و تولید شده است وکاربرد آن در تعمیرات، آب‌بندسازی و نفوذناپذیرسازی بتن و سطوح سیمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و پس از خشک شدن بین مصالح فیلم نازک انعطاف پذیری ایجاد می نماید که ضمن جلوگیری از نفوذ آب تا حدودی از به وجود آمدن ترکهای ناشی از نشست های سازه ای جلوگیری می نماید.

موارد استفاده از چسب بتن:

  • قابل اجرا در دمای تا دو درجه سانتیگراد
  • آب بندی استخر و حوضچه‌ها
  • پوشش‌دهی ترک‌های موئین
  • ملات لکه گیری
  • اتصال بتن یا ملات جدید به قدیم
  • امکان استفاده در بتن جهت آب‌بند سازی
  • امکان استفاده به عنوان پرایمر مواد آب ‌بند روی بتن و ملات

ویژگی های چسب بتن نیوکالر:

  • توانایی ازدیاد طول و انعطاف‌پذیری مناسب
  • قابل اجرا بر روی بتن و ملات تازه
  • قدرت چسبندگی بسیار بالا بر روی انواع سطوح

اطلاعات فنی

مایع غلیظ حالت فیزیکی
شیری رنگ
g/cm ۱/۰۲ ± ۰/۰۲ وزن مخصوص (۲۵ ºC)
۰/۵ ± ۶/۵ pH

مقدار مصرف چسب بتن : مقدار دقیق مصرف این محصول به عنوان پوشش با توجه به میزان تخلل موجود در زیر کار مشخص می‌گردد. برای بالا بردن چسبندگی بین اجزاء ملات, جایگزین 40 تا 50 درصد آب مصرفی برای تهیه ملات می گردد.

روش مصرف چسب بتن : چسب بتن آب‌بند را می توان به تنهایی جهت آب‌بند سازی با استفاده از یک قلموی ساده اجرا نمود.

شرایط نگهداری چسب بتن : به دور از تابش نور خورشیددر محدوده دمایی ۵ + تا ۴ + درجه سانتیگراد

مدت نگهداری: ۹ ماه در بسته‌بندی اولیه

نوع بسته‌بندی چسب بتن : ظرف 1 کیلوگرمی – گالن 4 کیلوگرمی – حلب 20 کیلوگرمی

نکات ایمنی : استفاده از عینک، دستکش و لباس کار در زمان اجرا توصیه می‌گردد. در صورت تماس با پوست قبل از خشک شدن با آب شسته شود. در صورت تماس با چشم و یا نفوذ به دهان بلافاصله با آب فراوان شسته و به پزشک مراجعه شود.

چسب بتن نیوکالر

صنعت ساختمان سازی و عمران ایران نیز از سایر صنایع مستثنی نیست و استفاده از چسب بتن در ایران نیز توسعه زیادی پیدا کرده است. نیوکالر یکی از بهترین تولیدکننده های مواد صنعتی و شیمیایی صنعت ساختمان سازی است و چسب بتن در کنار سایر محصولاتی نظیر انواع رنگ ساختمانی صنعتی، رنگ ساختمانی، رنگ هنری و… یکی از محصولات با کیفیت تولید شده توسط نیوکالر است که می توانید انواع آن را در انواع مختلف خریداری کنید.

کیفیت اجرا شده در حین تولید و پرداخت چسب بتن اهمیت زیادی دارد و نیوکالر کوشیده است تا حداکثر کیفیت را چه در زمینه انتخاب مواد اولیه و چه در مراحل تولید چسب بتن اصل قرار دهد.

چسب بتن در ترمیم و مقاوم سازی سطوح

چسب بتن به علت حالت فیزیکی چسبی خود قادر به نفوذ به درون ترک ها و منافذ به وجود آمده در قالب های بتنی است. از سوی دیگر خاصیت چسبندگی بالای چسب بتن می تواند سبب پر شدن کامل این منافذ و شکستگی ها شود و به این ترتیب سطوح بتی را کاملا مقاوم کند. وجود این شکستگی ها و ترک ها می تواند در صورت ترمیم نشدن بتن را شدیدا نسبت به فشار و تنش های مختلف آسیب پذیر کرده و یکپارچگی بتن را از بین می برد.

مزایای چسب بتن چیست؟

اصلی ترین مزیت استفاده از چسب بتنی، ترمیم سریع و کم هزینه بتن و افزایش مقاومت بتن است. از چسب بتن استفاده های مختلف دیگری نیز می شود که از جمله مهمترین این کاربرد ها و مزایا می توان به آب بندی، جلوگیری از تفکیک ذرات و نما سازی بتن نیز اشاره کرد.
یکی دیگر از مزایای استفاده از چسب بتن تقویت اتصال میلگرد و اسکلت بتن به خود بتن است. اهمیت اتصال صحیح و کامل بتن به میلگرد و قاب اسکلت بتنی بر همه معماران و مهندسان روشن است و یکی از موادی که این اتصال را تسهیل می کند چسب بتن است.

موارد استفاده از چسب بتن

چسب بتن با قابلیت چسباندن طیف گسترده ای از پوشش ها، به یک محصول بسیار کاربردی تبدیل شده است. در واقع شما با خرید چسب درجه یک بتنی، از خرید دیگر انواع چسب اجتناب خواهید کرد. به غیر از این مورد، چسب بتن تنها برای یک منظور استفاده نمی‎شود و امروزه کاربردهای وسیعی یافته است:
• می‎توان از آن در کف و دیوارهای داخلی مناطق مسکونی و تجاری استفاده کرد.
• می توان آن را روی شن و ماسه سیمانی، بتن ریخته شده، بلوک بتنی یا سفالی، کف سرامیکی موجود در داخل خانه، گچ تخته یا تخته سیمانی استفاده کرد.
• تمیز کردن آن آسان است. برای تمیز کردن محصول قبل از خشک شدن نیاز به آب و دستمال دارید. اگر محصول از قبل خشک شده است می توانید از شوینده کف و دوغاب برای این منظور استفاده کنید.
مهم نیست از کدام چسب استفاده می کنید، معمولاً قوانینی وجود دارد که زمان مصرف باید رعایت شوند. هنگام استفاده از چسب بتن، سطوح باید همیشه تمیز و عاری از زباله باشد. در خارج از منزل، این کار می تواند دشوار باشد، اما حتی جارو کردن ناحیه قبل از استفاده از محصول می تواند بسیار مفید واقع شود. همچنین محیطی که قرار است چسب را بر روی آن قرار دهید، باید خشک باشد و خیلی سرد یا خیلی داغ نباشد زیرا ممکن است چسب به خوبی به چنین سطوحی نچسبد.
بسته به نوع چسب انتخابی، به کارگیری و استفاده از آن نیز متفاوت می شود. برخی از آنها در تیوپ هایی قرار دارند و به کاربر این امکان را می دهند که به سادگی محصول را روی سطح کار فشار دهد. برخی دیگر در سطل هایی عایق نگهداری می شوند. صرف نظر از نوع انتخابی، مهم است که قبل از مصرف، دستورالعمل های محصول را بخوانید.

چسب بتن مایع بر پایه رزین‌های اکریلیک تولید می‌شود، با استفاده از چسب بتن نیوکالر علاوه بر آن که انعطاف پذیری بتن افزایش می‌یابد دوام آن نیز بهبود می‌یابد.
چسب بتن کاشی محصول پرکاربرد برای ساختمان‌ها می‌باشد. این محصول و همه محصولات چسب بتن چه چسب مایع، چه چسب پودری را باید به صورت آزمایش شده و دارای استانداردهای جهانی و ایران خریداری کرد، که چسب بتن نیوکالر تمام استاندارد‌ها را دارد و برند معتبر چسب بتن در کیش به حساب می‌آید.
یکی از شاخص‌ترین تولید و عرضه کنندگان در زمینه چسب بتن کاشی و انواع چسب بتن مایع، چسب بتن پودری، افزودنی‌های بتن از جمله روان کننده‌ها، ژل میکروسلیس، انواع آب‌بند‌سازها، پوشش‌های امولوسیون و نگهدارنده‌ها شرکت چسب بتن نیوکالر می‌باشد. به دلیل رطوبت هوا این چسب در کیش مصرف زیادی دارد جهت آب‌بند کردن بنا‌ها و عدم نفوذ جربان آب.
روش استفاده چسب بتن مایع : ابتدا چسب را با آب مصرفی رقیق کرده سپس چسب رقیق را به اجزای خشک بتن یا ملات اضافه نموده و پس از ترکیب کامل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه استفاده از چسب بتن پودری یا همان چسب کاشی بسیار مرسوم شده است، چسب کاشی یک ماده بسیار چسبنده و قدرتمند است که برای اتصال انواع کاشی و سرامیک به سطوح مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب کاشی به دو صورت خمیری و چسب پودری موجود می‌باشد.
چسب بتن پودری که نوع معروف استفاده چسب بتن در ‌کیش است بر پایه سیمان تقویت شده با پلیمر می‌باشد، از مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول که ساخته شرکت چسب بتن نیوکالر است مقاومت در برابر رطوبت می‌باشد.

قیمت چسب بتن چگونه محاسبه می گردد؟

قیمت چسب بتن یکی از مسائل مهم در زمینه افزودنی های بتن و تکمیل سازه های بتنی است. خرید چسب بتن با قیمت بهینه می تواند در صرفه جویی در خرید مواد اولیه و به طور کلی ساخت یک ساختمان تاثیر زیادی داشته باشد. قیمت چسب بتن عمدتا به دو عامل مهم بستگی دارد و این عوامل یکی ترکیب مواد تشکیل دهنده  و دیگری حجم خریداری شده است.
طبیعتا هرچقدر چسب بیشتری خریداری شود قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. به همین دلیل قیمت چسب بتن به صورت کیلویی و وابسته به مقدار آن محاسبه می شود. از سوی دیگر قیمت چسب بتن با توجه به ماده زمینه ای و رزین به کار رفته و ویژه یا معمولی بودن آن نیز ممکن است دستخوش تغییر شود.

تفاوت چسب بتن مایع و چسب بتن پودری

اصلی ترین تفاوت بین چسب بتن مایع و  پودری در نحوه آماده سازی آن است. چسب بتن مایع به صورت مستقیم قابل استفاده می باشد و حین خریداری نیز در فاز سیال قرار دارد. اما چسب بتن پودری ابتدا باید با سیال و مایع مطلوبی مخلوط شود و سپس به کار برده شود تا خاصیت خود را نشان دهد.

چسب بتن در کیش

چسب بتن یکی از مهمترین افزودونیها در صنعت بتن میباشد، از مشخصات چسب بتن این است که حالت فیزیکی چسب بصورت مایع و  چسب آب بندی هستند و ظاهرشیری رنگ دارند که پس از مصرف چه بصورت خالص و چه بصورت ترکیب در ملات کاملا بی رنگ میشوند. این محصول در مقابل رطوبت، سرما و گرما، ‌حریق‌، نور‌، آتش و ضربه مقاومت صددرصدی دارد و طول عمر چسب بتن مانند عمر سیمان در ملات طولانی است. عرضه محصول چسب بتن در کیش بواسطه شرکت معتبر رنگ ساختمانی نیوکالر صورت میپذیرد. از مصارف چسب میتوان به: ترمیم بتن، آب بندی، ترمیم بافت های قدیمی بتن، افزایش مقاومت بتن ، جلوگیری از ترک برداشتن بتن، افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی و… اشاره کرد. چسب بتن به دو تیپ تقسیم میشود که عبارتند از: اپوکسی و لاتکس، همه  چسبها یا شامل پلیمر هستد یا هنگام واکنش شیمیایی حاصل میشوند که پلیمرها موجب چسبندگی چسبها میشوند. برای استفاده چه چسب آب بندی و چه لاتکسی و چه اپوکسی حتما باید از کارشناسان مربوطه اطلاعات لازم را دریافت کرد. اطلاعات دقیق درمورد چسب بتن در کیش را میتوان از سایت و شرکت نیوکالر دریافت کرد که کارشناسان مجرب دارند. وزن مخصوص چسب متغیر است ولی معمولا ۱ الی ۴/۱ gr/cm³  میباشد. زمان نگهداری تا شش ماه است و  این چسب را باید به دور از گرماى شدید و یخ زدگى نگهداری کرد. چسب آب بندی مایع روان شیری رنگ است که بر پایه استایرن بوتادین بوده و دارای کاربرد دو منظوره است. چسب بتن آب بندی علاوه بر داشتن ویژگیهای چسب استحکامی به عنوان یک افزودنی آب بند کننده در بتن و ملاتهای پایه سیمانی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. چسب بتن آب بندی  در دسته بندی مواد آبگریزنما جای دارد و با اکثر محصولات ساختمانی همخوانی دارد. چسب اب بندی با تمامی مخلوطهای بتن حاوی ژل میکروسیلیس ،خاکستر بادی و ….. سازگار است. فقط باید در نظر داشت نباید با هیچ افزودنی دیگری از قبل مخلوط کرد.

تفاوت قیمت چسب بتن پودری با چسب مایع بتن

هر چسب، بسته به کاربردی که دارد، با قیمت های متفاوتی در بازار مورد معامله قرار می گیرد. برای مثال، مطمئنا قیمت چسب بتن با چسب آهن یکسان نیست و هر کدام دارای طیف قیمتی متفاوتی هستند. حال آنکه چسب بتن، خود به دسته های مختلفی تقسیم بندی شده و با هزینه های مختلفی به فروش می رسد. در ادامه، به بررسی تفاوت قیمتی که میان دو نوع چسب بتن پودری و مایع وجود دارد، اشاره خواهیم کرد:
1. استفاده از چسب پودری، بیش تر در ملات های آماده مشاهده می شود. در واقع زمانی که می خواهند ملات، آماده استحکام و قدرت چسبندگی بالاتری داشته باشد، چسب بتن را به کار می گیرند. این امر تاثیر بسزایی در استحکام سازه دارد.
2. در مقایسه با چسب پودری، چسب مایع بتنی بیش تر نقش لایه پیوند زا را داشته و با این هدف، به ملات افزوده می شود.
3. البته تفاوت های میان این دو محصول بسیار جزئی است و در بیش تر مواقع، هر دو نوع چسب کاربرد یکسانی را ایفا می کنند. همچنین تفاوت های میان آن ها نیز به عوامل قیمتی مربوط نمی شود و بیشتر ویژگی های ظاهری و کاربردهای آن ها از یکدیگر متمایز می شود.
همان طور که مشاهده کردید، این تفاوت قیمت ها زیاد نیست و مشتری برای انتخاب بهترین انواع چسب، بیشتر باید به نوع نیاز خود توجه کند. تعیین محدوده مشخص برای قیمت چسب بتن سبب شده است تا مشتریان بدون نگرانی از بابت افزایش هزینه های خود، محصول مورد نیاز را تهیه کنند. این امر تاثیر بسزایی در افزایش خرید از سوی مشتریان داشته است. در صورتی که به دنبال دوام، ماندگاری و کیفیت بالا هستید، توصیه می کنیم چسب بتن را برای استفاده مداوم خریداری کنید.

از چسب بتن در صنعت ساختمان برای ترمیم و حفظ سلامت بتن و همچنین جلوگیری از ترک خوردن، پودر شدن و شکستگی بتن است. این کار باعث می شود ماندگاری و دوام بتن بالا رود و سلامت بتن حفظ شود.

اصلی ترین تفاوت بین چسب بتن مایع و  پودری در نحوه آماده سازی آن است. چسب بتن مایع به صورت مستقیم قابل استفاده می باشد و حین خریداری نیز در فاز سیال قرار دارد. اما چسب بتن پودری ابتدا باید با سیال و مایع مطلوبی مخلوط شود و سپس به کار برده شود تا خاصیت خود را نشان دهد.

© کپی رایت ۱۴۰۳ - کلیه حقوق برای نیوکالر محفوظ می‌باشد