رنگ ساختمان

رنگ ساختمان مهم ترین متریال برای زیباسازی و افزایش مقاومت سقف، دیوارهای داخلی و خارجی است که از نظر نحوه اجرا، مات و براق بودن، عایق بودن در برابر رطوبت و قیمت تنوع بالایی دارند. به طوریکه می توان برای هر بخش از ساختمان با توجه به نوع کاربری و میزان نم و رطوبت آن گزینه مناسب را انتخاب کرد. در انتخاب هر یک از انواع رنگ ساختمان نکات متعددی باید رعایت شود تا در نهایت بهترین نتیجه را دریافت کنید. در ادامه ویژگی ها، مزایا، معایب، نحوه اجرا، قیمت و اصول مهم در انتخاب هر یک از انواع رنگ ساختمانی را ارائه خواهیم داد.

انواع رنگ ساختمان

در تمام ساختمان های مسکونی، اداری، آموزشی و غیره افراد زیادی در طول شبانه روز حضور دارند. به همین دلیل نمی توان از تاثیر المان های اطراف بر احساسات آنها چشم پوشی کرد. رنگ ساختمان یکی از عناصر بسیار مهم برای زیباتر شدن دیوار، سقف و نمای بیرونی است که از جنبه های روانشناسی نیز اهمیت دارد. هر رنگ علاوه بر تاثیری که از نظر روانشناسی بر احساسات افراد ایجاد می کند، بر میزان محافظت از سطح زیرین در برابر نم و رطوبت نیز اثرگذار است. به همین دلیل انتخاب و اجرای آن نیاز به تخصص و مهارت دارد.
برخلاف تصور اغلب افراد، رنگ تنها برای دیوارهای داخلی کاربرد ندارد و در نما نیز می توان از نوع مخصوص آنها استفاده کرد. هر یک از رنگ های داخلی و نمای ساختمان ویژگی های خاصی دارند که عبارتند از:
رنگ نما: این رنگ ها مقاومت بالایی در برابر نم و رطوبت، تابش نور خورشید و نوسانات دمایی دارند. این رنگ ها بر روی سطوح مختلف از جمله دیوارهای سیمانی، سقف های شیروانی، قابل اجرا هستند. از پرکاربردترین و بهترین این نوع رنگ ساختمان می توان به رین کالر تکس اولترا الاستومر، رین کالر الاستومتریک، سان کالر سیلیکونایز و رین کالر سیلیکونایز اشاره کرد.
رنگ داخلی ساختمان: برای بخش های مختلف داخل ساختمان از جمله دیوار، سقف، انباری، داخل کمد دیواری می توان از رنگ های دارای قابلیت شستشو یا بدون این ویژگی استفاده کرد. رنگ های داخلی ساختمان بیشتر از نظر جلوه ظاهری مورد توجه قرار میگیرند، اما بهتر است از نوع قابل شستشو برای دیوارها استفاده شود تا تمیزکاری ساده ای داشته باشند. یکی از بهترین رنگ ها برای اجرای در داخل ساختمان رنگ اکرلیک دی کالر می باشد.

انواع رنگ ساختمان پر کاربرد

بدون در نظر گرفتن رنگ های مورد استفاده برای نما، در فضاهای داخلی ساختمان با انتخاب های زیادی در این زمینه مواجه هستیم. برخی از رنگ ها از قبیل بلکا و مولتی کالر به دلیل معایب متعدد با استقبال زیادی مواجه نشدند و کاربرد کمی پیدا کردند. در مقابل، برخی دیگر  از قبیل رنگ های روغنی، پلاستیک و آکریلیک جایگاه ویژه ای دارند. از بهترین و پرکاربردترین انواع رنگ ساختمان برای فضاهای داخلی و بسته می توان به موارد زیر اشاره کرد

انواع رنگ ساختمان پر کاربرد

نحوه نقاشی ساختمان با رنگ روغنی

از رنگ های روغنی می توان برای تمام بخش های داخلی ساختمان از قبیل دیوار و سقف استفاده کرد و روی سطوح گچی، چوبی و فلزی قابل اجرا هستند. برخی از مراحل نقاشی در انواع رنگ ساختمان مشترک است و تفاوت های جزئی در آنها وجود دارد. به عنوان مثال، رنگ روغن به صورت زیر استفاده میشود:

  • ابتدا سطح از نظر گرد و غبار، آلودگی ها و لکه ها کاملا تمیز میشوند.
  • با بتونه کاری و سپس سنباده زنی منافذ، ترک و سوراخ های سطح پوشانده میشود.
  • در گام بعد، آستر و پرایمر اجرا میشود.
  • بعد از خشک شدن آستر، یک لایه رنگ روغن روی سطح اجرا می شود.
  • بعد از یک شبانه روز و خشک شدن کامل رنگ، لایه بعد اجرا می شود. لایه سوم نیز به همین صورت بعد از یک شبانه روز باید اجرا گردد.(سه روز زمان بر می باشد)

نحوه نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک

مراحل نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک مانند رنگ های روغنی است، با این تفاوت که اجرای لایه های مختلف این رنگ ها نیاز به فاصله زمانی زیاد ندارد. با توجه به عدم قابلیت شستشوی این رنگ ها، از رنگ پلاستیک برای سقف ها و دیوار محیط هایی مانند انباری ها استفاده میشود. یکی از بهترین گزینه ها رنگ آکروپلاست نیوکالر می باشد.

نحوه نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک

نحوه نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

مراحل اجرای این نوع رنگ بمانند رنگ های روغنی و پلاستیک بوده و ابتدا باید تمیزکاری سطح با دقت انجام شده پس از اجرای پرایمر(آستر آکریلیک نیوکالر) و بتونه کاری با غلطک لایه های رنگ به صورت مرحله ای روی سطح اجرا شود. مساله بسیار مهمی که نباید از آن غافل بود، عدم استفاده از قلم مو برای آکریلیک است. چون غلظت این رنگ ها بالا است و قلم مو روی سطح کار خطوط شیارداری به جای میگذارد.

رنگ پتینه

پتینه یا کهنه کاری یکی از روش های هنری برای ایجاد جلوه کلاسیک و قدیمی روی سطح مختلف است. رنگ پس زمینه برای پتینه کاری را می توان از رنگ های روغنی، پلاستیک و آکریلیک انتخاب کرد. برای پتینه کاری از رنگ های شکل پذیر استفاده میشود که انتخاب آن به سبک مورد نظر برای اجرا بستگی دارد. به عنوان مثال، برای سبک های کلاسیک اغلب از رنگ هایی شبیه به ورق های طلا استفاده میشود. در مواردی که پتینه میبایست سریع تر خشک گردد از انواع رنگ های دی کالر آکریلیک استفاده نمایید(نیم ساعت) . در صورت بیشتر بودن زمان می توان از رنگ روغنی نیوکالر استفاده کرد (۴ ساعت).
شرکت نیوکالر از سال ۸۲ ، اقدام به تولید ۱۲ رنگ متالیک متفاوت با جلوه ظاهری خاص نموده و جایگزین انواع ورق های طلا و غیره می باشد . برای توضیحات بیشتر به رنگ هایی هنری نیوکالر مراجعه نمایید.

نقاشی ساختمان با رنگ پتینه

از رنگ های پتینه نه تنها برای سطوح گچی، بلکه روی چوب، فلزات و سفال نیز می توان استفاده کرد. برخلاف سایر انواع رنگ ساختمان، پتینه بیشتر جنبه زیبایی و هنری دارد و به دلیل قیمت بالا در بخش های محدودی از فضای داخل می توان آنها را اجرا کرد. قابل ذکر است از رنگ های روغنی و آکریلیک نیوکالر با استفاده از تکنیک های پتینه بدون تحمیل هزینه های اضافه می توان اجرا نمود.
برای نقاشی ساختمان با رنگ پتینه روش های مختلفی وجود دارد و کاملا خلاقانه و هنری است. مهم این است که رنگ و بافت را در کنار هم با ابزار و متریال های مختلف از جمله پارچه، اسفنج و غیره ایجاد کرد.

رنگ نانو

استفاده از فناوری نانو در تولید انواع رنگ ساختمان تغییر و تحول چشمگیری را بوجود آورده است. این رنگ ها قابلیت شستشو دارند. لازم به ذکر است، رنگ نانو یک رنگ خاص نیست، بلکه در تولید تمام انواع رنگ می توان از این فناوری استفاده کرد.
رنگ های دی کالر نانو جهت استفاده در اتاق های اورژانس و بیمارستان ها کاربرد وسیعی داشته و از مقاوت بالایی در برابر باکتری و ویروس های موجود در محیط، دارا می باشد.
رنگ های رین کالر نانو در نمای ساختمان مقاومت خوبی جهت جلوگیری از رشد جلبک ، قارچ و کپک ایجاد نموده و سبب مقاومت بیشتر فیلم خشک رنگ در نما می گردد.

انواع رنگ ساختمان قابل شستشو

دیوار محیط های مسکونی، اداری و کاری همیشه در معرض لکه و کثیفی زیادی است و به همین دلیل رنگ های قابل شستشو بهترین گزینه برای آنها است. از بهترین انواع رنگ های قابل شستشو می توان به رنگ های آکریلیک دی کالر ضد لک اشاره کرد. قابل ذکر است تمام انواع رنگ نمای رین کالر این امکان را نیز دارا می باشند.

کدام رنگ برای نقاشی ساختمان بهتر است؟

یکی از مهم ترین گام ها قبل از نقاشی ساختمان، انتخاب رنگ است. به دلیل تنوع بالا در انواع رنگ ساختمان ممکن است انتخاب کمی سخت باشد. لذا موارد زیر در زمان انتخاب رنگ بهتر است مدنظر قرار گرفته شوند:
نوع رنگ را متناسب با شرایط آب و هوایی انتخاب کنید. اگر در شهرهای شمالی و جنوبی ساحلی با نم و رطوبت بالا زندگی می کنید، رنگ های آکریلیک رین کالر و دی کالر از مقاومت خوبی بر خوردار می باشند.
رنگ ها از نظر مات و براق بودن با هم تفاوت دارند. اگر فضای داخلی نور کمی دارد، تا حد امکان رنگ های براق را در اولویت قرار دهید.
اگر دیوارها ناهمواری زیادی دارد، رنگ های مات تا حد مطلوبی آنها را پنهان می کند.
برای اتاق کودکان و سالمندان تا حد امکان از رنگ های بدون بو مانند آکریلیک دی کالر استفاده کنید.
اگر بودجه محدودی در اختیار دارید، برای سقف ها می توانید رنگ آکرو پلاست را انتخاب کنید.

کدام رنگ برای نقاشی ساختمان بهتر است؟

قیمت انواع رنگ ساختمان

در تعیین قیمت انواع رنگ ساختمان فاکتورهای زیادی نقش دارند که مهم ترین آنها، نوع رنگ و فرمولاسیون آنها است. به طوریکه رنگ های پلاستیک در لیست ارزان ترین موارد قرار گرفته و بعد از آن رنگ روغن و آکریلیک قرار می گیرند. علاوه براین، برند تولیدکننده نیز از دیگر عوامل موثر در تعیین قیمت رنگ ساختمان است.

هزینه اجرای رنگ ساختمان

هزینه اجرای رنگ ساختمان با توجه به متراژ، شرایط ساختمان از نظر معماری داخلی، نوع رنگ، مدل و طرح رنگ آمیزی و ابزارآلات مورد نیاز تعیین می گردد. با توجه به چالش هایی که اجرای رنگ در نما وجود دارد، هزینه اجرای آن در مقایسه به بخش های داخلی ساختمان بیشتر است.

به راحتی انواع رنگ ساختمان نیوکالر را تهیه کنید.

با توجه به اینکه تعداد واسطه ها میان تولیدکننده و خریدار نهایی بر قیمت رنگ ساختمان اثرگذار است، خرید بدون واسطه انتخاب ایده آلی است. نیوکالر یکی از تولیدکنندگان انواع رنگ ساختمان با کیفیت تضمین شده است که محصولات خود را بدون واسطه ارائه می دهد. با ورود به منوی محصولات نیوکالر می توانید رنگ مورد نظر را انتخاب و در کوتاه ترین زمان، بدون واسطه سفارش خود را از هر نقطه از ایران تحویل بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید از راه های ارتباطی پایین صفحه استفاده کنید.

© کپی رایت ۱۴۰۳ - کلیه حقوق برای نیوکالر محفوظ می‌باشد