رنگ اکریلیک
این رنگ ها بسیار پرکاربرد بوده و برای بافت دهی روی سطوح بسیار مناسب هستند، زیرا غلظت بالایی دارند و سریع خشک میشوند. رنگ اکریلیک انعطاف پذیر بوده و به همین دلیل برای تمام سطوح قابل اجرا است. این رنگ ها به عنوان رنگ پایه آب، به رنگ های روغنی ترجیح داده میشوند. این رنگ ساختمان جدید در تمامی طرح های مات، براق و نیمه براق موجود است اما براقیت کمتری نسبت به رنگ روغنی دارد.
رنگ اکریلیک دائم العمر نیست، زیرا در نهایت رنگ آن از بین می رود. اما اگر رنگ به درستی اعمال شود و اجازه داده شود تا خشک شود، چندین سال طول می کشد تا نیاز به ترمیم داشته باشد. رنگ اکریلیک دائمی نیست، در اصل می توان گفت که هیچ نوع رنگی دائمی نیست. با این حال، رنگ اکریلیک زمانی که روی یک سطح خوب و به درستی استفاده می شود، می تواند بیش از یک دهه ، دوام بیاورد. دلیل ماندگاری رنگ اکریلیک به دلیل نوع رنگ آن است. این رنگ ساختمان جدید از: نرم کننده، روغن سیلیکون و پلیمر اکریلیک ساخته شده است.
این 3 ماده موجود در فرمول، روکش اکریلیک را قوی تر کرده و این رنگ را در برابر رطوبت و خرد شدن بسیار مقاوم تر می کند. رنگ اکریلیک در برابر چیز هایی که می تواند سایر روکش ها را خراب کند، بادوام است. به همین دلیل است که اکثر مردم فکر می کنند رنگ اکریلیک دائمی است. با این حال، این طور نیست. اگرچه رنگ اکریلیک می تواند بیش از 10 سال روی یک سطح دوام بیاورد، اما در نهایت رنگ آن خراب می شود. در صورت استفاده در فضای باز، قرار گرفتن مداوم در معرض اشعه ماوراء بنفش، باد، باران و گرد و غبار فرسودگی تدریجی برای رنگ اکریلیک اتفاق می افتد تا زمانی که رنگ شروع به کنده شدن کند. اگرچه این کار ممکن است سال ها طول بکشد.
اگر این رنگ ساختمان در داخل خانه استفاده شود، لمس مداوم، جابجایی و اصطکاک که توسط روکش اکریلیک تجربه میشود، باعث خواهد شد که رنگ بعد از چند سال تراشیده شود. اگرچه رنگ اکریلیک دائمی نیست، اما این رنگ ساختمان جدید هنوز بسیار بادوام و حتی از برخی رنگ های روغنی مقاوم تر است.
مزایای رنگ اکریلیک
این رنگ ساختمان به دلیل پوشش دهی بالا و همچنین عاری بودن از حلال های مضر روغن، 100% قابل شستشو بودن با انواع شوینده ها و ضد عفونی کننده ها، بی بو و مقاوم در برابر زردی و افت کیفیت رنگ، جایگزین قطعی برای انواع رنگ های روغنی می باشد.
رنگ های روغنی
این رنگ نیز جزو انواع رنگ های ساختمان سنتی و قدیمی است که همچنان بهترین گزینه برای رنگ آمیزی در و پنجره هستند. حتی زمانی که از رنگ های دیگر برای زیبایی درب های فلزی استفاده میشود، از رنگ های روغنی به عنوان آستر های عایق و ساینده استفاده خواهد شد. این رنگ ها در سه دسته مات، نیمه مات و براق هستند که در کنار هم مزایا و معایب هر کدام را بررسی می کنیم.
رنگ های روغنی براق
از مزایای این رنگ ساختمان می توان به ماندگاری بالا، دوام و پوشش خوب آن اشاره کرد که آن را به انتخابی عالی برای درب و پنجره تبدیل می کند. همچنین نور را با درخشش بیشتری منعکس می کند و فضای بیشتری را به نمایش می گذارد. یکی از معایب این نوع رنگ این است که امواج و عیوب گچ را مشخص می کند.
رنگ های روغنی مات
یکی از مزایای این رنگ ساختمان عدم انعکاس نور به دلیل تیرگی و عدم نشان دادن عیوب گچ است. عیب آن نیز این است که به اندازه رنگ براق قابل شستشو نیست و به راحتی تمیز نمی شود. همچنین این مدل رنگ پوشش کمتری نسبت به رنگ مات دارد. رنگ های روغنی نیمه مات نیز مابین این دو مدل قرار می گیرد.
نقاشی با رنگ ساختمان پلاستیک
اگر سطحی که قصد رنگ کردن آن را دارید کمتر در معرض کثیف شدن و آلودگی قرار می گیرد و نیازی به نظافت مداوم ندارد، بهتر است برای نقاشی کردن آن از رنگ پلاستیک استفاده کنید. رنگ پلاستیک از قدیمی ترین انواع رنگ ساختمان است که برای رنگ کردن دیوار ها مورد استفاده قرار گرفته و در تمام مغازه های رنگ فروشی می توانید آن را پیدا کنید.
رنگ ساختمان پلاستیک یکی از قدیمی ترین رنگ های موجود در بازار با کیفیت های متفاوت است. رنگ آمیزی با آن بسیار آسان است و فقط باید مراقب باشید که رنگ خیلی ضخیم یا نازک نباشد. زیرا این رنگ ساختمانی در غلظت های بالا به خوبی روی سطح پخش نمی شود و پس از گذشت زمان قلم مو یا غلتک ها خشک می شوند. اگر رنگ شما رقیق شده، باید مقداری از مراحل رنگ آمیزی را تکرار کنید تا ضخامت رنگ روی سطح به حد استاندارد برسد. به طور کلی این رنگ ها برای پوشش سقف ها مناسب هستند و برای پوشاندن عیوب ساختمان گزینه بهتری به شمار می آیند، اما ماندگاری کمتری دارند.