رنگ ساختمانی بلکا چیست؟
رنگ ساختمانی بلکا نوعی پوشش دیواری است که از پنبه سلولز تهیه می شود. این پوشش دیواری را می توان به جای رنگ های ساختمانی روی دیوارها و سقف استفاده کرد. این محصول در رنگ های متنوعی موجود بوده و جایگزین کاغذ دیواری و انواع رنگ های ساختمانی می شود. برای رنگ زدن روی دیواری که بلکا روی آن کار شده لازم است تا پوشش بلکا به طور کامل برداشته شود. اما از طرفی برای اجرای بلکا نیاز به زیرسازی نیست و این ماده قابلیت اجرا بر روی انواع متریال های به کار رفته روی دیوار را دارد.
مزایا و معایب استفاده از رنگ ساختمانی بلکا
هر پوشش ساختمانی مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای اینکه بتوانید انتخابی متناسب با شرایط خود انجام دهید، لازم است که تمامی این نقاط ضعف و قدرت را در نظر بگیرید و با مقایسه آن ها با یکدیگر به تصمیم گیری بپردازید. مزایای رنگ ساختمانی بلکا عبارت اند از:
- عدم نیاز به زیرسازی
- عدم جذب گرد و غبار
- تهیه شده از موادی که قابلیت بازگشت به طبیعت دارند (همچون سلولز، کاغذ، خورده پارچه و الیاف های ابریشمی)
- ضد ضربه و مقاوم
- عایق صدا و حرارت
- قابلیت نظافت با شامپو فرش
معایب و نقص های رنگ ساختمانی بلکا شامل این موارد هستند:
- نسبت به آب حساس است و نمی توان آن را مانند رنگ های روغنی و اکریلیک شست.
- در نمای خارجی ساختمان و جایی که در معرض نور خورشید و آب باران قرار داشته باشد، نمی توان از این پوشش استفاده کرد.
- اجرای رنگ روی پوشش بلکا امکان پذیر نیست و باید سطح مربوطه کاملا از بلکا پاکسازی شود تا بتوان پوشش جدیدی روی آن نصب کرد.
- سطح پشتی بلکا لانه مناسبی برای حشرات محسوب می شود.
نیوکالر مجری تمامی رنگ های ساختمانی
پوشش های دیواری هرچند مزایای متعددی داشته باشند، برای اینکه بیشترین بازده خود را به نمایش بگذارند، نیازمند اجرای درست و اصولی هستند. در سخن شاید اجرای پوشش های دیواری کار چندان سختی به نظر نرسد. اما نکات و استانداردهایی وجود دارند که رعایت آن ها هم در زمان انجام کار و هم در نتیجه نهایی تاثیر خود را نشان می دهد. نیوکالر مجموعه ای متشکل از متخصصان و کارشناسان مجرب در زمینه نصب و اجرای انواع رنگ ساختمانی اعم از رنگ ساختمانی بلکا است. شما می توانید برای بهره مندی از خدمات نیوکالر، نصب و اجرای صفر تا صد کار خود را به کارشناسان مجرب ما در نیوکالر بسپارید.
برای اجرای بلکا ابتدا مواد آن را با آب گرم مخلوط می کنند. میزان آب بسته به جنس پوشش قبلی دیوار دارد. بهتر است نسبت آب به بلکا در پوشش رنگ روغنی ۵ برابر، در پوشش های گچی ۶ برابر و پوشش بلکا ۷ برابر باشد. بعد از ورز دادن این ترکیب به شکل یک خمیر در می آید. در این مرحله ابتدا نیم ساعت به آن استراحت می دهیم و سپس مجددا ورز می دهیم. حالا می توان به کمک یک کاردک یا ماله آن را روی دیوار اجرا کرد. قطر استاندارد اجرای بلکا ۲ میلیمتر است. پوشش دیواری بلکا قابلیت ترمیم نیز دارد. در صورتی که بخشی از پوشش آسیب دیده باشد، می توان با اسپری کردن آب روی آن بخش، تکه آسیب دیده را از دیوار جدا کرد. سپس با تهیه مقداری خمیر بلکا، روی بخش مربوطه را پوشاند و صاف نمود.
همچنین انواع پودر رنگ ساختمانی نیز توسط شرکت نیوکار تولید شده و به فروش می رسد.
رنگ ساختمانی بلکا عایق صوتی و عایق حرارتی نیست!
عایق بودن پوشش دیواری بلکا نسبت به صدا و حرارت را یکی از مزایای آن بر میشمارند. اما لازم است این موضوع را دقیق تر بررسی کنیم. برای نمونه پلاستیک را در نظر بگیرید. در مورد پلاستیک هم گفته می شود که خاصیت عایق بودن را دارد. حال آنکه لازم است ضخامت پلاستیک از میزان مشخصی بیشتر باشد تا خاصیت عایق بودن خود را به نمایش بگذارد. رنگ ساختمانی بلکا نیز همینطور است. برای اجرای بلکا، معمولا ضخامت آن فراتر از ۲ یا ۳ میلیمتر نمی رود. گرچه این مقدار از پوشش های عادی رنگ ساختمانی که به یک میلیمتر هم نمی رسند، بسیار بیشتر است و نسبت به آن ها مانع بهتری در مقابل حرارت، برودت و صدا محسوب می شود، اما باز هم نمی توان آن را عایق کامل در نظر گرفت.
ارائه ی انواع بلکا در تمامی شعب نیوکالر در سراسر ایران
بلکا در دو نوع تولید می شود. نوع اول بلکا ابریشمی نامیده می شود و متشکل از پنبه سلولز، الیاف نخی و ابریشمی است. نوع دوم که به آن بلکا سلولزی می گویند، ساخته شده از پنبه سلولز، خرده پارچه و خرده کاغذ است. به غیر از مواد تشکیل دهنده رنگ ساختمانی بلکا در انواع رنگ ها موجود است. شرکت نیوکالر با عرضه انواع بلکا در شعب خود در سراسر کشور، آماده خدمت رسانی در زمینه فروش و اجرای این پوشش ساختمانی زیبا به متقاضیان عزیز است.
سوالاتی که ممکن است در این زمینه داشته باشید:
آیا رنگ ساختمانی بلکا عایق صوتی و یا حرارتی است؟
خیر، گرچه ضخامت این نوع رنگ ساختمانی بیشتر از رنگ های معمولی است اما عایق محسوب نمی شود.