رنگ خانه

رنگ خانه و دیوار یکی از مهم ترین فاکتورها برای زیباسازی فضای داخلی ساختمان است و می تواند میزان روشنایی و بزرگ و کوچک بودن محیط را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل در انتخاب رنگ و نحوه رنگ آمیزی باید تمام استانداردها را رعایت کرد تا به بهترین نتیجه رسید. انتخاب ترکیب رنگ مناسب، تهیه ابزارهای استاندارد، رعایت اصول در رنگ آمیزی همگی از موارد مهم هستند که باید برای رنگ خانه مدرن، کلاسیک و خانه های کوچک به آن توجه داشت.

توجه به سبک در انتخاب بهترین رنگ برای خانه

برای ایجاد فضایی آرامش بخش، زیبا با نور و روشنایی ایده آل، یکی از مهم ترین کارها انتخاب رنگ مناسب برای آن است. با توجه به اینکه سبک های دکوراسیون مختلفی برای منازل اجرا می شود، به عنوان اولین گام باید رنگ هایی را انتخاب کنید که با آن سبک تناسب داشته باشد. چون هر سبک رنگ بندی خاصی دارد و برای ایجاد انسجام رعایت این اصول اهمیت زیادی دارد.

رنگ خانه مدرن

یکی از پرطرفدارترین سبک های دکوراسیون، سبک مدرن است که در آن سادگی و زیبایی نقش مهمی دارد و تجملات تا حد امکان حذف می شود. برای خانه های مدرن اغلب رنگ های خنثی و مات کاربرد دارند و می توان آنها را با رنگ های گرم نیز ترکیب کرد. از جمله رنگ های مناسب برای این سبک می توان به طوسی، کرم، سفید، بژ، صدفی، استخوانی و مشکی اشاره کرد. برخی از پرطرفدارترین این رنگ ها عبارتند از:

رنگ خانه سفید

سفید نماد پاکی و آرامش و تمیزی است و به همین دلیل برای رنگ آمیزی دیوار خانه های بزرگ و کوچک بیشترین کاربرد را دارد. از مزایای این رنگ می توان به بازتاب نور و روشن تر شدن خانه های تاریک با نور طبیعی کم اشاره کرد. علاوه براین، دیوار سفید با بسیاری از رنگ ها برای مبلمان، فرش و پرده ست شده و زیبایی منحصر به فردی را ایجاد می کند.
از دیگر مزایای رنگ خانه سفید می توان به قدیمی نشدن آن اشاره کرد. این رنگ همیشه کاربرد دارد و هیچ وقت قدیمی نمی شود. اما نیاز به مراقبت بیشتری دارد، چون زود کثیف می شود.

رنگ خانه سفید طوسی

استفاده از رنگ خانه سفید طوسی برای خانه های مدرن و حتی محیط های کاری فضا را شیک و به‌روز جلوه می دهد. این ترکیب رنگ را می توانید برای پذیرایی، اتاق خواب، راهروها و حتی اتاق کودکان استفاده کنید. اگر فضای خانه متراژ کمی دارد و روشن نیست، رنگ اصلی را سفید انتخاب کنید و از طوسی روشن به مقدار کم استفاده شود.

رنگ خانه سفید طلایی

برخلاف تصور اغلب افراد، مدرن بودن خانه ها به معنای سادگی بیش از اندازه آنها نیست. بلکه می توانید این سبک را با استفاده مقدار کم طلایی بسیار لوکس جلوه دارد. رنگ خانه سفید طلایی برای دیوار و سقف گزینه پرطرفدار برای خانه های امروزی است و بیشتر برای پذیرایی می توان از آن استفاده کرد.
رنگ خانه استخوانی
برای رنگ آمیزی دیوار خانه می توانید رنگ استخوانی را انتخاب کنید. این رنگ لطافت بی نظیری دارد و فضا را بسیار روشن، لوکس و شیک نشان می دهد. ترکیب این رنگ با صورتی روشن، کرم، طوسی و طلایی جلوه منحصر به فردی ایجاد می کند.

رنگ خانه کلاسیک

بسیاری از خانه های ایرانی در سبک های کلاسیک دیزاین می شوند که تجملات و اصالت حرف اول را در آنها می زند. برای رنگ آمیزی خانه کلاسیک از انتخاب های بسیار عالی می توان به کرم، بژ، قهوه ای و ترکیب آن با طلایی اشاره کرد. استفاده از رنگ طلایی به مقدار کم در کنار کرم و قهوه ای در دیوار و سقف و گچبری های اجرا شده روی آنها فضا را بسیار زیبا و باشکوه می کند.

رنگ اتاق خواب

اتاق خواب فضایی برای رسیدن به آرامش و رهایی از دغدغه های روزمره است. به همین دلیل انتخاب تمام المان های آن باید براساس اصول روانشناسی باشد. با توجه به گروه سنی افراد، میزان نور و روشنایی طبیعی اتاق، متراژ و رنگ بندی و سبک وسایل استفاده شده در آن می توان رنگ دیوار اتاق خواب را انتخاب کرد. از بهترین رنگ ها برای اتاق خواب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبی
  • زرد روشن
  • سفید
  • کرم
  • صورتی
  • طوسی روشن
  • سفید طلایی
  • سبز روشن

رنگ پذیرایی

در رنگ آمیزی دیوار خانه بیشترین توجه به بخش پذیرایی است. چون این بخش از هر خانه بیشترین اهمیت را داشته و تلاش می شود بهترین فضا برای میزبانی در آن فراهم شود. رنگ دیوار پذیرایی از موارد مهمی است که باید با رعایت استانداردها انتخاب شود. تا حد امکان باید رنگی برای دیوار پذیرایی انتخاب شود که با پرده، مبلمان و فرش و سبک دکوراسیون تناسب داشته باشد. علاوه براین، لوکس و شیک و زیبا بودن نیز اهمیت زیادی دارد. بر همین اساس از بهترین انتخاب ها برای رنگ آمیزی این بخش از خانه عبارتند از:

  • استخوانی
  • کرم
  • صدفی
  • زرد لیمویی
  • بژ
  • خاکستری
  • سفید طلایی
  • هلویی
  • آبی
  • خاکستری تیره
  • طوسی مرجانی
  • سبزآبی
  • زرشکی طوسی
  • بلوطی روشن
  • سبز زیتونی سبز نعنایی

رنگ آشپزخانه

در معماری داخلی خانه های امروزی آشپزخانه به پذیرایی یا اتاق نشیمن متصل است و بین آنها دیوار و درب وجود ندارد و به همین دلیل تمام بخش های آن کاملا در معرض دید است. علاوه براین، اغلب خانم ها و حتی آقایان بیشترین زمان حضور خود در منزل را در آشپزخانه سپری می کنند. در نتیجه باید فضایی استاندارد، زیبا و بدور از استرس داشته باشد. این مساله باعث شده است در رنگ آمیزی دیوار خانه توجه ویژه ای به آشپزخانه شود.
بخش هایی از دیوار آشپزخانه که کابینت روی آنها نصب نیست، در اغلب منازل با رنگ های قابل شستشو رنگ آمیزی می شود. برای ایجاد جلوه مناسب، بهتر است رنگی را برای دیوار انتخاب کنید که با کابینت ها و سبک دکوراسیون آن تناسب داشته باشد. علاوه براین، تا حد امکان رنگ دیوار باید روشن باشد. چون رنگ های تیره دلگیر هستند و با شرایط آشپزخانه تناسب ندارند.
رنگ های کرم، سفید، صدفی، سبز، آبی روشن، استخوانی و طوسی روشن همگی انتخاب های مناسبی برای رنگ آمیزی آشپزخانه به شمار می روند.

رنگ راه پله

در انتخاب رنگ برای دیوار خانه نمی توان از رنگ راه پله ها غافل شد. چون رفت و آمد افراد از این بخش انجام شده و به همین دلیل تاثیر زیادی بر دیدگاه آنها نسبت به آن ساختمان دارد. علاوه براین، راه پله ها اغلب باریک و تاریک هستند و با رنگ آمیزی استاندارد می توان این نقص را در آنها رفع کرد.
برای رنگ راه پله ابتدا باید سبک، نوع نرده ها، متراژ و میزان نور و همچنین میزان تردد را مد نظر قرار دهید. بر همین اساس در اغلب خانه ها از رنگ های روشن مانند سفید، کرم، طوسی و استخوانی برای راه پله استفاده می شود. بهتر است رنگ نرده را متناسب با رنگ دیوار انتخاب کنید تا نظم را به خوبی در محیط بوجود آورید. رنگ های قهوه ای، طلایی، نقره ای و سفید برای نرده راه پله بیشترین کاربرد را دارد.

رنگ اتاق کودک

اتاق کودکان از جایگاه ویژه ای در انتخاب رنگ خانه برخوردار است. چون رنگ ها بر روحیات و احساسات کودکان تاثیر زیادی داشته و می توانند آنها را بسیار پرهیجان یا آرام و بی انرژی کنند. در نتیجه در انتخاب رنگ اتاق کودک ابتدا باید اصول روانشناسی را مد نظر قرار داد. سپس با توجه به متراژ اتاق و میزان نور و روشنایی رنگ مناسب را انتخاب کرد.
برای اتاق کودکان توصیه می شود بیشتر از رنگ های روشن و خنثی استفاده کنید. علاوه براین، ترکیب رنگ های سرد، گرم و خنثی نیز می تواند نتیجه بهتری نسبت به رنگ آمیزی دیوار با تک رنگ داشته باشد.

بهترین رنگ خانه های کوچک

برای بزرگ نشان دادن اتاق و خانه های کوچک، علاوه بر حذف وسایل غیر ضروری می توان از جادوی رنگ های روشن استفاده کرد. رنگ های روشن بازتاب نور بیشتری داشته و به همین دلیل فضا را روشن و بزرگ نشان می دهند. به همین دلیل برای رنگ خانه های کوچک رنگ های تیره را پیشنهاد نمی دهیم. در عوض می توان با سفید، طوسی روشن، صورتی، زرد و آبی روشن فضا را بزرگ کرد.
رنگ دیواری خانه کوچک علاوه بر روشن بودن، نباید تنوع زیادی از نظر ترکیبات داشته باشد. در این خانه ها یک یا دو رنگ برای دیوار باید استفاده شود. چون شلوغی دیوارها فضا را کوچک و خسته کننده نشان می دهد.

رنگ خانه ساده

زیبایی همیشه در سادگی است و این اصل را می توان در رنگ آمیزی دیوار خانه به راحتی احساس کرد. ساده بودن رنگ دیوار اتاق ها و پذیرایی یک مزیت مهم دارد و آن ایجاد انسجام در محیط است. اگر دیوار را ساده و بدون هیچ طرحی رنگ آمیزی کنید، با مبلمان و سایر وسایل اطراف و پرده ها راحت تر ست می شود. اما طرح های شلوغ به سختی با سایر وسایل سازگار می شوند. به همین دلیل اولین و راحت ترین انتخاب برای رنگ دیواری خانه، رنگ های ساده است.

رنگ خانه طرح دار

اگر به دنبال انتخاب مناسبی برای زیباتر شدن دیوار خانه ها با هزینه کم هستید، رنگ های طرح دار را از دست ندهید. در این روش با رنگ و غلطک های طرح دار می توانید رنگ آمیزی را مشابه با کاغذ دیواری انجام دهید. رنگ خانه طرح دار یکی از انتخاب های مناسب برای خانه های مدرن و کلاسیک است. چون برای هر دو سبک غلطک های طرح دار متنوعی در بازار وجود دارد و برخی از آنها امکان اجرای طرح های سه بعدی و چند رنگ را فراهم می کنند.
با طرح دار کردن رنگ دیوار خانه اگر کمی هوشمندانه عمل کنید می توانید نواقص را بپوشانید. به عنوان مثال با ایجاد راه های عمودی روی دیوار با دو رنگ سقف بلندتر جلوه می کند. با خطوط افقی می توانید عرض دیوارها را بیشتر نشان دهید و اتاق بزرگ تر دیده می شود. طرح های مورب برای فضاهای مدرن گزینه بسیار مناسبی هستند.

بهترین رنگ برای سقف خانه

سقف خانه از بخش های مهمی در معماری خانه های ایرانی است و دیزاین آن با رنگ، گچبری، سقف های دکوراتیو و غیره انجام می شود. برای سقف ها بهتر است تا حد امکان به رنگ های روشن گرایش داشته باشید. چون رنگ روشن سقف را بلندتر نشان داده و فضای خانه بزرگ بنظر می رسد. سقف تیره کوتاه بنظر می رسد و حضور طولانی مدت در این فضا تاثیر منفی بر احساسات و روحیه فرد خواهد داشت. سفید از انتخاب های مناسب برای سقف خانه به شمار می رود و با تمام رنگ های به کار رفته در دیوار سازگار است.

بهترین نوع رنگ برای دیوار خانه

رنگ های ساختمانی از نظر قابلیت شستشو، زمان اجرا، میزان بو، سازگاری با محیط زیست و تنوع رنگ بندی و قیمت با هم تفاوت دارند. رنگ پلاستیک، رنگ روغن و رنگ آکریلیک از رایج ترین انواع رنگ ساختمانی هستند که برای فضای داخل ساختمان و دیوار خانه ها می توان از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه رنگ های پلاستیک قابلیت شستشو ندارند، بیشتر برای سقف اتاق ها استفاده می شوند.
برای اتاق کودک، اتاق خواب، پذیرایی، راه پله و آشپزخانه می توان از رنگ های اکریلیک و روغن استفاده کرد. چون این دو نوع رنگ قابلیت شستشو دارند و براحتی تمیز می شوند. اما آکریلیک جزو رنگ های بدون بو هستند و با محیط زیست سازگار بوده و گازهای سمی متصاعد نمی کنند. به همین دلیل آکریلیک بیشترین کاربرد را برای رنگ دیواری و رنگ خانه دارد.

نحوه رنگ آمیزی خانه و دیوار

رنگ آمیزی خانه یک شغل کاملا تخصصی است و به مهارت بالایی نیاز دارد. چون رنگ آمیزی فقط کشیدن رنگ روی دیوار نیست و باید زیرسازی های لازم را انجام داد تا خروجی خوبی از آن دریافت کرد. اما در حالت کلی برای رنگ آمیزی خانه و دیوارها مراحل زیر طی می شود که هر یک جزئیات متعددی دارد:
ابتدا تمام گرد و غبار و آلودگی های روی دیوار باید تمیز شود.
سپس با سنباده زنی و بتونه کاری برآمدگی ها، تو رفتگی و ناهمواری های روی سطح از بین می رود.
برای افزایش قدرت چسبندگی رنگ بهتر است ابتدا یک لایه پرایمر یا آستر اجرا شود.
بعد از خشک شدن پرایمر، لایه اول رنگ با غلطک، قلمو و سایر ابزارها اجرا می شود.
برای اجرای لایه های بعد باید رنگ قبلی کاملا خشک شود. مدت زمان خشک شدن به نوع رنگ بستگی دارد.

اصول مهم در انتخاب رنگ برای دیوار خانه

با توجه به اینکه تنوع بسیار زیادی در انواع رنگ خانه وجود دارد، لذا برای انتخاب آنها باید به فاکتورهای متعددی توجه شود. چند پارامتر مهم در انتخاب رنگ برای خانه و منزل عبارتند از:

  • توجه به سبک دکوراسیون و معماری داخلی
  • در نظر گرفتن متراژ اتاق و طول دیوارها
  • توجه به میزان نور طبیعی و روشنایی اتاق
  • استفاده از رنگ های قابل شستشو و بدون بو برای خانه
  • انتخاب ترکیب رنگ مناسب با توجه به نوع کاربری اتاق
  • استفاده از غلطک های طرح دار در صورت تمایل
  • رعایت قوانین ترکیب رنگ های مکمل
  • توجه به ویژگی های رنگ مات و براق

بهترین رنگ خانه جدید با نیوکالر

کیفیت و زیبایی رنگ و جلوه ظاهری منحصر به فرد از فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ دیوارهای خانه به شمار می روند. نیوکالر این فاکتورها را با هم تلفیق کرده و محصولاتی متنوع با کیفیت بالا و تضمین شده را ارائه داده است. این رنگ ها با مواد اولیه درجه یک و با قابلیت ترکیب در دستگاه های رنگ کامپیوتری در تمام کدهای بین المللی مطابق با خواسته مشتری تولید می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره تلفن های پایین صفحه با کارشناسان فروش شرکت نورنگ پوشش در ارتباط باشید.

© کپی رایت ۱۴۰۳ - کلیه حقوق برای نیوکالر محفوظ می‌باشد