خود اجرایی نقاشی ساختمان
رنگآمیزی ساختمان یکی از تکنیکیترین و البته در عین حال از سادهترین هنرهای امروز به شمار میرود. از موارد مهم در این هنر انتخاب درست نوع رنگ ساختمانی میباشد. برای ایجاد تنوع در دکوراسیون داخلی و هروقت که تایم آزاد داشتید میتوانید دست به کار شده و خودتان با رنگآمیزی درست حال و هوای خانه رو عوض کنید.
رنگ ساختمانی اکریلیک از بهترین نوع رنگ ساختمانی میباشد که کار با آن برای فرد مبتدی نیز زیاد سخت نیست. در وهله اول با به کار بردن قوه خلاقیت و جسارت باید نوع طرح و رنگ که قرار است با استفاده از رنگ ساختمانی اکریلیک اجرا شود را مشخص کرد. سپس مدت زمان رنگآمیزی بسته به رنگ ساختمانی، اندازه فضا و مهارت در اجرا را باید تخمین زد. در نهایت باید رنگ مورد نظر و ابزار مورد نیاز را مشخص و تهیه نمود و با در نظر گرفتن اینکه چه مقدار رنگ برای مصرف نیاز است میتوان شروع به کار کرد.
برای نقاشی ساختمان با رنگ کامپیوتری ابتدا باید روش اجرای رنگ را مشخص کرد، زیرا بدون آمادگی و برنامهریزی امکان دارد روش اجرای رنگ به درستی انتخاب نشود و نقاشی ساختمان نتیجه مطلوب در پی نداشته باشد. با استفاده از دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری، با انتخاب کد رنگ و قرار دادن رنگ سفید و خمیر رنگهای مصرفی، امکان تولید رنگ مورد نظر بدون کوچکترین اختلافی در وزنهای مختلف و بصورت چندین باره به وجود میاید که از مدرنترین روش اجرای رنگ در نقاشی ساختمان میباشد.
به دلیل اینکه ترکیب رنگ کامپیوتری امکان بهره گرفتن از رنگهای جدید برای استفاده در فضاهای مختلف را تا حد قابل توجهی افزایش داده و باعث خلق فضایی متفاوت شده است، نقاشی ساختمان نیز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
در رنگآمیزی ساختمان علاوه بر رنگآمیزی داخلی رنگ نما نیز از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است، بصورتی که رنگ نما جلوه بصری بنا را به رخ میکشد و استفاده از رنگ نما ضد آب نیز تکمیل کننده زیبایی است زیرا در صورت استفاده از رنگ نما ضد آب به دلیل امکان شستشو و تمیز شدن به وسيله آب وجود دارد و در حین مواجهه با هر نوع چرکی به راحتی قابل پاک شدن است.
در شهر کیش به دو دلیل اساسی رطوبت بالا و همیشگی شهر و توریستی بودنش رنگ نما کیش بیشتر بصورت رنگ نما ضد آب کار شده است. ساختمانها در کیش چه مسکونی، چه تجاری و چه اداری به دلیل زیبایی رنگ نما ساختمانی خود به برند تبدیل شده و رنگ نما کیش در سطح کشور همیشه مورد توجه بوده است.
مرحله اول : انتخاب رنگ ساختمانی مناسب و ابزار برای نقاشی ساختمان
- با توجه به سلیقه خود و با در نظر گرفتن علم روان شناسی رنگ، شید مورد نظر خود را از بین ۲۰۰۰۰ شید موجود در سیستم ترکیب رنگ ساختمانی انتخاب نمایید.
- پس از انتخاب رنگ ،ابزار اجرای آن را نیز تهیه نمایید.
ابزار مورد نیاز:
غلطک – قلم مو – سینی غلطک – کاردک – لیسه – سطل – بتونه اکریلیک آماده – نوار چسب کاغذی – سمباده
مرحله دوم : آماده سازی محیط برای نقاشی ساختمان خود
- در این مرحله پیشنهاد می گردد محیط منزل و یا محل کار خود را اتاق به اتاق آماده و رنگ آمیزی با رنگ ساختمانی نمایید.
- جهت آماده سازی اتاق ابتدا وسایلی که کنار دیوار هستند را به وسط اتاق انتقال دهید. ترجیحا وسایل سبک را از اتاق خارج نمایید.
- اجسام سنگین را که در وسط اتاق جمع کردهاید، توسط ملحفه یا نایلون بزرگ پوشش دهید.
- قاب عکس و یا سایر اشیایی را که بر روی دیوار نصب هستند را برداشته و اگر در همان محل قبلی استفاده نمی گردند میخ های نگه دارنده را از دیوار خارج نمایید.
- قرنیزها، پریزها و کلید های برق را توسط نوار چسب کاغذی بپوشانید به گونه ای که رنگ داخل آن نفوذ ننماید.
- کف اتاق را به فاصله نیم تا یک متر از دیوار توسط روزنامه یا نایلون پوشش دهید. اگر کف اتاق سنگ یا سرامیک می باشد کافیست یک دستمال نمناک کنار خود اشته باشید تا قبل از خشک شدن رنگ ریخته شده روی آن را پاک نمایید.
مرحله سوم : تسطیح دیوار برای نقاشی دیوارها
- توسط کاردک ترکها و تاول های موجود را باز کرده و ناصافیها را از روی سطح بردارید.
- بتونه اکریلیک را توسط کاردک و لیسه بر روی سطح زخمی و یا سوراخ حاصل از جای میخها اعمال نمایید. این کار ممکن است برای ۲ بار اجرا شود.
- پس از خشک شدن بتونه ( نیم تا یک ساعت ) توسط سنباده بر جستگی های موجود را صاف نمایید.
- بوسیله یک پارچه نمدار خاک حاصل از سنباده را از روی محلها پاک نمایید.
مرحله چهارم : نقاشی دیوارهای ساختمان
- جهت رنگ آمیزی دیوارهایی که قبلا رنگ نشده است یک لایه آستر اکریلیک را اجرا نمایید.
- رنگ را توسط آب تمیز و حداکثر تا ۲۰ درصد وزن رنگ رقیق نمایید.
- محل اتصال ۲ دیوار و همچنین دیوار و سقف را به فاصله ۱۰ سانتی متر توسط قلم مو رنگ نمایید این عمل را جهت اطراف کلید پریزها و همچنین قرنیزها نیز اجرا نمایید.
- رنگ را در محفظه سینی غلطک بریزید.
- غلطک را داخل محفظه سینی بگردانید تا کلیه سطوح غلطک به رنگ آغشته شود.
- غلطک را داخل سطح شیب دار سینی بگردانید تا اضافی رنگ گرفته شود.
- رنگ را به صورت wروی سطح دیوار اجرا نمایید. سپس بدون آغشته کردن مجدد غلطک به رنگ، رنگ را بر روی دیوار پخش نمایید تا کلیه سطوح به صورت یکنواخت رنگ شوند. سعی نمایید حرکت آخر غلطک از بالا به پایین باشد.
- مرحله ۷ را پس از ۱ تا ۲ ساعت در ۲ تا ۳ لایه دیگر مجددا اجرا نمایید تا به پوشش مطلوب برسید.
مرحله پنجم : آخرین مرحله
- نوار چسبها را از روی سطوح به آرامی جدا کنید.
- رنگ اضافی را به سطل بر گردانید.
- لوازم و ابزار خود را توسط آب گرم و مایع شوینده مناسب شستشو دهید.
- وسایل اتاق را ۳ ساعت پس از نقاشی ساختمان خود در محل مورد نظر قرار داده و دقت نمایید سطوح رنگ شده پس از ۵ تا ۷ روز قابل شستشو می باشد.
دقت نمایید کلیه مراحل فوق در دمای بالای ۱۰ درجه سانتیگراد انجام پذیرد و رنگ را نیز در دمای بالای ۵ درجه نگهداری نمایید.